Wrijfhout met stalen box

Wrijfhout met stalen box van Poly Marine Service is een nieuw product. Voor dit product op de planken terecht kwam heeft het de nodige tests moeten ondergaan in samenwerking met KWS en RWS. De resultaten van deze intensieve test periode die 3 jaar heeft geduurd zijn ronduit geweldig.

Wrijfhout met stalen box

De slijtplaten zijn gemaakt van een speciaal ontwikkeld polyurethaan. Het speciaal ontwikkelde polyurethaan "Repulan SHA90" heeft 3 belangrijke materiaaleigenschappen, slijtvastheid, drukvastheid en treksterkte. En dat was wel terug te zien in de resultaten, na meer als 3 jaar testen is er nog geen slijtage te meten. De stalen box wordt met een vaste bevestiging aan de scheepswand van een binnenvaartschip gemonteerd (gelast).

Een ander positief aspect is veiligheid. De nieuw ontwikkelde wrijfhouten met vaste montage zorgen voor minder directe arbeid op het schip tijdens het manoeuvreren in sluizen. De andere wrijfhouten moeten met een touw langs de scheepswand gehouden worden waardoor het risico op gevaarlijke situaties toeneemt en dat is nu niet meer nodig.

De zwaar uitgevoerde box heeft afgeschuinde aanvaarplaten van 25 mm dik staal. Het wrijfhout wordt met 4 x M20 bouten geplaatst. Wanneer nodig kan het wrijfhout simpel en snel worden vervangen.

Stalen box met wrijfhout wrijfhout voor stalen box
Art. Nr. Omschrijving Prijs
56.07.100F Stalen box voor wrijfhout € 304,00
56.07.150F Wrijfhout t.b.v. stalen box € 370,00
* Prijzen zijn Excl. BTW en verzendkosten!