Scotseat S2 Seat

De schokabsorberende stoelen uit de S2 Shock Mitigation-serie zijn ontwikkeld naar aanleiding van een aantal jaren durend test- en samenwerkingsprogramma met 's werelds meest veeleisende operationele partijen.

Scotseats

Het S2 Shock Mitigation-mechanisme is vervaardigd uit CNC-gefreesd zeewaardig aluminium met een geanodiseerde afwerking en 316 roestvrijstalen bouten. In verband met verschillen in lichaamslengte van de opvarenden is de stoel standaard in hoogte verstelbaar: een uiterst belangrijk gegeven voor hun comfort en veiligheid.

De stoelen uit de S2 Shock Mitigation-serie hebben op maat gebouwde FOX Float 3 luchtgeveerde schokdempers van FOX Defence die 150 mm beweging toelaten. Uitgebreide tests hebben aangetoond dat een bewegingsruimte van 150 mm voor schokabsorberende stoelen in hogesnelheidsvaartuigen meer dan afdoende is. Bij te weinig bewegingsruimte heeft de stoel onvoldoende vering, bij teveel bewegingsruimte kan de bestuurder of copiloot niet stabiel zitten en kunnen passagiers zeeziek worden. Het S2-systeem benut de 150 mm bewegingsruimte op een intelligente manier door met een minimum aan beweging schokken te absorberen terwijl toch voor een soepele vering gezorgd wordt.

De op maat gebouwde luchtgeveerde schokdempers met snelwerkende en gevoelige demping zijn op standaarddruk afgesteld en daardoor geschikt voor een groot aantal verschillen in lichaamsgewicht van opvarenden: aanpassing van de druk is daardoor niet nodig. Voor aanpassing aan niet-standaard lichaamsgewicht van opvarenden (zeer licht tot zeer zwaar), of voor een precieze afstelling op basis van persoonlijke voorkeuren, kan de traploos instelbare luchtvering heel snel en gemakkelijk aangepast worden.

Standaard functies

  • 150 mm beweging
  • In hoogte verstelbaar
  • Gewichtsaanpassing
  • Compact, lichtgewicht en robuust ontwerp
  • CNC-gefreesd zeewaardig aluminium
  • 316 (A4) bouten

Nieuwe upgrade van de hoogte-instelling
De schokabsorberende stoelen uit de S2 Shock Mitigation-serie hebben een geavanceerd hoogte-instellingssysteem. Dit systeem is beschikbaar als upgrade van de sneldraaiknop voor de hoogteverstelling van de jockey- en stuurstoelen uit de S2-serie. De hoogteinstelling heeft een bereik van 80 mm en de stoelhoogte kan vanuit een zittende positie met één hand aangepast worden.